„Sakupi humani čep“ – Prikupljeno pola tone čepova

SHARE
Sakupi humani čep
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Hemofarm fondacija uručila je oko pola tone plastičnih čepova vršačkom Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara „Parakvad VŠ“, koje su sakupili zaposleni u ovoj kompaniji. Fondacija je na ovaj način učestvovala u akciji „Sakupi humani čep“ i time pomogla kupovinu kolica i ortopedskih pomagala za članove Udruženja.

Direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević istakla je da je ovaj međunarodni dan prilika da javno razgovaramo o preprekama sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno suočavaju, ali i da pokušamo da nađemo trajno rešenje za prevazilaženje tih problema.

Akcija „Sakupi humani čep“ pokrenuta je 2015. godine i do sada je kupljeno 47 ortopedskih pomagala. Sakupljanjem plastičnih čepova sa ambalaža obezbeđuju se sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala namenjena osobama sa invaliditetom, dok se istovremeno podiže se i ekološka svest građana, posebno kod dece i omladine.

Jedan plastični čep težak je tek nešto više od jednog grama, a za nova invalidska kolica potrebno je sakupiti približno pet tona čepova.