SAD počele povlačenje sa aerodroma u Kabulu

Oglas

Američke trupe počele su povlačenje sa aerodroma u Kabulu, saopštio je danas portparol Pentagona Džon Kirbi.

General-major Vilijem Tejlor rekao je na konferenciji za novinare da su ubijena dva visoko rangirana pripadnika terorističke grupe ISIS-K, a da je još jedan ranjen u napadu dronom u provinciji Nagarhar u petak, na istoku Avganistanu, prenosi Rojters.

Napad na kapiji aerodroma u Kabulu izvršio je samo jedan bombaš samoubica, a ne dvojica, kao što je prvobitno objavljeno i nije bilo druge eksplozije ispred hotela, dok se nove pretnje pažljivo prate, saopštio je danas Pentagon.

„Mogu da potvrdim da ne verujemo da je došlo do druge eksplozije u ili u blizini hotela Baron, da je bio samo jedan bombaš samoubica“, rekao je general-major američke vojske Vilijam Tejlor, prenosi Rojters

Savetnici američkog predsednika Džozefa Bajdena upozorili su ga danas da je gotovo izvestan još jedan teroristički napad u Kabulu, rekao je neimenovani zvaničnik Bele kuće.

Upozorenje je došlo nakon sastanka u sobi za planiranje Bele kuće, u kojoj je Bajden održao sastanak sa predstavnicima nacionalne bezbednosti, vojske i diplomatama dan nakon terorističkog napada takozvane Islamske države pored kabulskog aerodorma, a u kojem je stradao veliki broj civila, kao i 13 američkih vojnika, preneo je Rojters.

 

Foto: Youtube/Printscreen

android aplikacija
Previous articleDogodilo se na današnji dan 28. avgust – Namešteno granatiranje pijace Markale
Next articleTRAGEDIJA U BEČEJU! JOVAN (21) POGINUO ISPRED KUĆE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here