Šabac domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu u septembru

Pixabay
Oglas

Grad Šabac biće domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu koje će se održati od 22. do 26. septembra. Na njemu će učestvovati najbolji bokseri Srbije, navedeno je na sajtu Grada.

Tim povodom, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić sastao se sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što su nastavili kontinuirane razgovore koje imaju u poslednjih desetak meseci.

– Posle 31 godine, naš grad biće domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije. To će biti uvertira za Svetsko prvenstvo u ovoj plemenitoj veštini, koje će u našoj zemlji početi 26. oktobra. Cilj ovog takmičenja, pored sportskog aspekta, jeste i promocija Grada, omasovljavanje Mačvine škole boksa, ali i povratak Bokserskog kluba Mačva u Superligu Srbije. Sama činjenica da se ovo takmičenje nadovezuje na Čivijadu, festival humora i satire, i Šabački vašar, daje dodatnu ponudu kulturnih i sportskih sadržaja Grada Šapca – rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da je Grad Šabac oduvek bio grad sporta.

– Ulažemo u sve sportove u gradu i cilj nam je da Grad Šabac ostane grad sporta. Težimo i da one sportove koji su decenijama bili zapostavljeni, gde se nije stručno i kvalitetno radilo, podignemo na viši nivo i da omogućimo da boks ima bar onoliko gledalaca koliko je imao u najboljim danima kada smo bili šampion. Želja nam je i da privučemo decu da se bave ovim sportom na najkvalitetniji način – rekao je Pajić.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije istakao je da je Šabac grad boksa i da je Bokserski klub Mačva klub koji je bio i ostao poznat ne samo u Srbiji, nego i u bivšoj Jugoslaviji.

– Mnoga velika imena potekla su iz Mačve. Ove godine organizuje se svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu nakon 42 godine, od 26. oktobra do 6. novembra. U sklopu priprema za svetsko prvenstvo, najznačajniji događaj pre svetskog prvenstva upravo je Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu koje će se od 22. do 26. septembra održati u Šapcu. Na tom prvenstvu će se znati ko su reprezentativci koji će predstavljati Srbiju na svetskom prvenstvu. Sve mečeve prenosiće regionalna televizija Arena i cela bivša Jugoslavija moći će da uživa u prizorima iz šabačkog Mačvinog ringa – istakao je Borovčanin.

Željko Mrdaković, potpredsednik Vojvođanskog bokserskog saveza istakao je da će Vojvođanski bokserski savez pružiti svu logistiku za razvoj škole boksa.

– Očekujem od kolega iz Bokserskog kluba Mačva da krenu napred. Mi ćemo im pomoći tako što ćemo poslati kubanskog trenera na mesec dana da im pomogne i radi, kako sa decom koja treniraju boks, tako i sa našim kolegama – rekao je Mrdaković.

Branislav Jovičić, direktor Bokserskog kluba Mačva, smatra da će se ovim takmičenjem podići boks na viši nivo u Šapcu:

– Organizovaćemo školu boksa koja će biti besplatna i gde ćemo sa decom najmlađeg uzrasta krenuti od osnovnih koraka. Sve radimo u cilju omasovljenja ovog sporta. Do sada nismo očekivali da će biti ovolika zainteresovanost za boks. Sala je puna. Imamo već šest momaka za koje smatramo da ispunjavaju sve uslove za ovaj sport.

Previous articleMalo selo u VOJVODINI koje je poznato celom svetu!
Next articleSombor dobija novu biciklističku stazu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here