Ruski sport suspendovan na četiri godine! Evo i zbog čega!

SHARE
Podrška Republici Srpskoj

Svetska antidoping agencija žestoko je kaznila ruske sportiste.

adsteam seo i izrada web sajta

Svetska antidoping agencija (WADA) izrekla je četvorogodišnju zabranu Rusiji za učešće na najvećim sportskim događajima. Vest koja je odjeknula svetskom javnošću saopštena je nakon što je održana sednica izvršnog komieteta ove agencije u Lozani. Kazna je usledila zbog više puta pominjanog skandala sa dopingom ruskih sportista.

Za sada nisu imenovani sportsti koji imaju veze sa doping aferom. Šef komiteta WADA, Džonatan Tejlor ističe da znaju kojih 145 sportista je koristilo nedozvoljena sredstva.

Ruske zastave tako neće biti na naredne dve Olimpijske igre, letnjim u Tokiju 2020, i zimskim u Pekingu 2022. godine. Zabrana važi i na svim ostalim velikim takmičenjima, kao što su Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje je na programu u Kataru.

Postoji opcija da se ruski sportisti ipak nađu na navedenim takmičenjima. Oni koji nisu umešani u bilo kakve radnje u vezi sa doping aferom će moći da nastupaju pod neutralnom zastavom.

FIFA je zatražila dodatno pojašnjenje kada je reč o suspenziji, i na koji način će ova odluka uticati na fudbal – poručili su iz FIFA za ruske medije. Kako piše BBC, ruski fudbaleri će moći da nastupe na Svetskom prvenstvu, ali bez obeležja i bez intoniranja himni.

Rusi imaju mogućnost žalbe naredne tri nedelje, kako bi izbegli totalnu zabranu ruskog sporta na najvećim svetskim takmičenjima.

izvor: Telegraf.rs

adsteam seo i izrada web sajta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here