„Rumska sela kao ogledalo razvoja grada“: Za srećnije i bezbednije detinjstvo

0
53

U okviru programa Participativno budžetiranje Opština Ruma pristupila postavljanju više dečijih igrališta u seoskim sredinama. Reč je o projektu koji je imao najveću podršku građana (829 glasova), ispred projekta renoviranja košarkaških terena na nekoliko lokacija u opštini (446) i izgradnje pešačko – biciklističke staze Ruma – Kraljevci (409).

Projekat je obuhvatao nekoliko sela – Žarkovce, Putince, Kraljevce i Hrtkovce, a za svako igralište opredeljena su sredstva u visini od 1,678 miliona dinara.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić obišla je dva igrališta, žarkovačko koje je smešteno na platou ispred Doma kulture i putinačko koje se nalazi u dvorištu seoske osnovne škole. Ćirić je tom prilikom istakla da se po reakcijama meštana može zaključiti da je lokalna samouprava učinila dobar potez, te da je neophodno osluškivati potrebe građana, a da je program participativnog budžetiranja jedan od pravih načina za tako nešto. Navodeći da su igrališta za kratko vreme postala mesta na kojima se okuplja veliki broj dece, predsednica je dodala da očekuje da se narednom periodu opreme i urede sva igrališta i sportski tereni na teritoriji opštinr, a kako bi deca i mladi imali svoj prostor na kojem sa vršnjacima mogu da provode vreme, bezbednije i srećnije odrastaju.

Predsednik saveta Mesne zajednice Putinci Branko Mandić nije krio zadovoljstvo novim igralištem tokom posete predsednice Ćirić. On je objasnio da je želja meštana bila da isto bude postavljeno u dvorištu škole gde su deca i najbezbednija. Prema njegovim rečima na igralište se dugo čekalo, ali je selo dobilo adekvatan prostor za najmlađe.

*Tekst objavljen u okviru projekta „Rumska sela kao ogledalo razvoja grada“ koji je sufinansiran sredstvima budžeta Opštine Ruma. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.