Rumi POTREBNI radnici!

posao ruma
Foto: InoPoslovi.online
Oglas

U Rumi već dugo posluju i domaće i inostrane kompanije. Često proširuju svoje proizvodne pogone, te im je potrebno više radne snage.

Međutim, oni vrlo zabirnuto gledaju na to pošto radne snage u ovom delu Srbije, jednostavno, nema!

Novi pogoni – nova radna mesta

„Heltker Jurop“ – kinesko-danaska kompanija počela da gradi treći proizvodni pogon za izradu dušeka i jastuka od memorijske pene. Trenutno zapošljavaju 600 radnika, a traže još 300, piše na portalu mitrovica.info

Takođe i francuska, kao i birtanska kompanija; „Hačinson“ i „Albon“ traže još oko 200 radnika za svoje nove pogone. 

Tu je i jedna domaća firma čija je delatnost proizvodnja gornjih delova obuće, a za rad u hali, čija je izgradnja pri kraju, biće i njima potrebno oko 200 radnika.

Kada kompanije završe najavljene pogone, ovde će biti neophodno bar još hiljadu radnika, a mi ne znamo gde će ih pronaći. Struktura kadrova u evidenciji ovdašnje filijale Nacionalne službe za zapošljavanje ne može da zadovolji potrebe konkursa, pa će investitori po svemu sudeći radnu snagu morati da dovode i izvan Srema – objašnjava načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić, a prenosi mitrovica.info i podseća na to da su mnoge firme već prinuđene da posebno organizuju i prevoz zaposlenih.

Portal prenosi da među Sremcima više gotovo da i nema kvalitetne radne snage svedoči i činjenica da je nemačka kompanija „IGB automotiv„“ za pogon u Inđiji već počela da traži kadrove u Đurđevu, Titelu…

android aplikacija
Previous articleDačić: Tramp zainteresovan za rešavanje pitanja KiM
Next articleKoka-Kola bi da kupi i „Knjaz Miloš“?