Rumenka: Sledeće nedelje počinje „Kulturno leto“

Rumenka
brif.rs
Na Petrovdan 12. jula kao i dan ranije 11. jula, Rumenka će biti domaćin manifestacije „Kulturno leto u Rumenki“ u organizaciji novoosnovanog Kulturnog centra.

Posetioce očekuju nastupi četiri sekcije svih obrazovnih ustanova, kulturno-umetničkih društava i muzičkih bendova.

Prve večeri manifestacije „Kulturno leto u Rumenki“ 11. jula posetioce očekuje predstava „Stidljiva aždaja“ dečjeg pozorišta „Teatrilo“ i nastup rok benda „Spid“. Za 12. jul u 17 časova zakazano je svečano otvaranje uz nastup hora Predškolske ustanove „Veseli Patuljci“ sa pesmom „Rumenka“.

Kulturni centar će kroz 4 nastupa dece promovisati rad svih svojih sekcija. KUD „Sloboda“ predstaviće se sa tradicionalnim igrama iz tog dela Vojvodine, dok će Jelica Brestovac izvesti monodramu „Tražim muža“ po motivima tekstova Duška Radovića.

Nakon usvajanja strategije kulturnog razvoja Novog Sada, prva ustanova kulture koja je osnovana jeste upravo Kulturni centar „Rumenka“, kazao je član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić na predstavljanju programa manifestacije, koja se održava na Petrovdan, koji se inače tradicionalno obeležava u tom naselju.

„Kada smo i početkom 2017. osnivali ovu ustanovu kulture imali smo u vidu da upravo kroz organizaciju i realizaciju kvalitetnih kulturnih programa,manifestacija unapredimo žuvot stanovnika Rumenke kroz promovisanje upravo kuturnog nasleđa i kulturnih i umetničkih programa koji su specifični za taj deo Novog Sada“, kaže član Gradskog veća zadužen za kulturu, Dalibor Rožić.

Dalibor Rožić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, naglašava da je izdvojen novac za adaptaciju Doma kulture, koja je ujedno i sedište novoosnovanog Kulturnog centra. Kako kaže, radovi na uređenju tog prostora mogli bi da budu gotovi do kraja 2018. godine.

Izvor: RTV