Ruma: Održana 34. sednica Socijalno – ekonomskog saveta

prvi kružni tok
Ruma, Foto: info022.rs

Nacrt budžeta za 2020. godinu i važni projekti lokalne samouprave za narednu godinu našli su se juče pred članovima Socijalno – ekonomskog saveta Opštine Ruma (SES).

Šefica Odeljena za finansije, privredu i poljoprivredu Marijana Kolondžija obrazložila je ključne segmente budžeta koji je projektovan na 2.233.686.627 dinara. Predsedavajući Socijalno – ekonomskog saveta Dušan Ljubišić je detaljnije govorio o novim projektima.  Projektima poput obezbeđivanja besplatnih udžbenika za sve osnovce, izgradnju nove kotlarnice u naselju „Solidarnost“. Takođe i o dinamici radova na izgradnji kotlarnice „Tivol“, i drugim važnim infrastrukturnim projektima.

Ljubišić je članove SES-a izvestio i o proceduri kupovine Doma vojske, čiju će rekonstrukciju Opština Ruma finansirati takođe iz opštinskog budžeta. Za tu namenu je u prvoj fazi obezbeđeno 30 miliona dinara.

Čelni ljudi rumskih javnih preduzeća takođe su obrazložili svoje programe poslovanja za 2020. godinu, što su članovi SES-a, predstavnici sindikata i privrede, posebno pozdravili kao primer dobre prakse. Na osnovu toga se jasno vide i strateški planovi razvoja i želja da se ostvari veća transparentost u radu.

(ruma.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here