Rukometaši večeras protiv Nemaca – Selektor Nemačke: Srbija odavno nije bila ovako dobra

0
36
rukomet

Nemačka će svakako biti znatno krupniji zalogaj za izabranike Tonija Đerone od Ažira. Činjenica da Panceri nemaju onaj nekadašnji rejting, ali biće to više nego „tvrd” duel.

Nemci su u duelu sa Kataranima pokazali i dobre strane, ali i slabosti, pre svega u defanzivi koja im je uvek bila jača strana, kad su dopustili protivniku da desetak minuta pre kraja utakmice dođe na samo gol razlike.

Možda je baš taj detalj neki vid alarma za Nemce koji odreda hvale srpski tim sa kojim bi sutra mogli da se bore i za bodove vredne čak i četvrtfinala:

– Izgubili smo koncentraciju, nismo se dobro kretali kao u prvom poluvremenu. Napravili smo i neke greške u napadu, bilo je „opasno” deset minuta pre kraja zato moram da čestitam mom timu na završnici odigrali su dobro – kaže selektor Alfred Gislason.

Islanđanin na klupi Nemačke, Alfred Gislason, sipao je pohvale na račun tima Tonija Đerone uoči večerašnjeg duela:

– Odavno nisam gledao ovako dobru Srbiju. Bila je bolja u oba pripremna meča protiv Šveđana. Trenutno je to dobra kombinacija iskusnih i mladih, sa kvalitetnim igračima na klupi, tako da Đerona može da pravi izmene, a da ne gubi ritam. Izgledaju kompaktno kao tim. Biće to strašna borba od početka do kraja – smatra strateg Pancera koji je najsvetlije trenerske trenutke doživeo vodeći Kil, više od decenije.