RUČAK: SVINJETINA S POVRĆEM

svinjetina sa povrcem
Oglas

Kako u današnje vreme nemamo mnogo vremena za spremanje omiljenih jela, kuvari su se okrenuli brzim zamenam ukusnih recepata a ovo je jedna od verzije SVINJETINE SA POVRĆEM

 

POTREBNO JE

500 g svinjskog mesa (npr. kare bez koske), crni luk, 3 kašike ulja, čen belog luka, 500 ml piva (omiljenog), pakovanje smrznutog povrća (mešavina za djuveč), rendani kačkavalj ili običan parmezan.

PRIPREMA

Svinjske šnicle isecite na trake i ispržite ih na ulju zajedno sa crnim lukom. Dodajte očišćene i iseckane šampinjone, propasirani beli luk i ostale začine. Smesu promešajte, prelijte pivom, dinstajte i po potrebi dodajte malo vode. Povrće skuvajte u odvojenom loncu, dodajte ga mesu i još malo, mešajući, dinstajte.

Gotovo jelo od mesa i povrća pospite rendanim kačkavaljem i servirajte s krompirom pečenim u ljusci.

Previous articleVajlder odbranio titbulu, završeno nerešenim rezultatom!
Next articleJugoslavija kobna, ali samo po Srbe?!