RUČAK: Pileći medaljoni

Pileći medaljoni
Pileći medaljoni

Pileći medaljoni kao u restoranu. Sve potrebne namernice možete pronaći u najbližoj radnji. Jednostavno jelo od piletine sa sosom od besamela.

Potrebno:

600 g pilećeg belog mesa
250 g kačkavalja
20 g parmezana
8 debljih kolutova pečenice
8 šampinjona
300 ml mleka
1 kašika putera
1 kašika brašna
mešavina začina
so, biber
suvi začin
ulje

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na šnicle. Tučkom za meso, istanjiti ih preko najlon kese i začiniti po ukusu. Krajeve šnicli presaviti ka sredini, pa okrenuti naopačke i blago ručno oblikovati medaljon. Propržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Posebno, na masnoći propržiti pečenicu da porumeni. Klobuke šampinjona odvojiti od drški pa i njih posebno ispržiti na vrelom ulju.
3. U manjoj posudi otopiti puter te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko, uz neprestano mešanje, i kuvati dok se ne zgusne. Pred kraj, dodati parmezan i začine po ukusu.
4. Medaljone složiti u tepsiju, na njih rasporediti kolutove pečenice, preliti ih sa malo bešamela i posuti rendanim kačkavaljem. Kratko zapeći u ugrejanoj rerni dok se sir ne otopi.
5. Na svaki zapečeni medaljon utisnuti po jedan šampinjon i poslužiti uz salatu po izboru.