Rotarijanci obradovali osnovne škole i PU “Dragoljub Udicki”

Zvanicni sajt Opštine Kikinda
Oglas

Na osnovu potpisanog Memoranduma “Za lepšu školu” sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, članovi srpskih Rotari klubova pokrenuli su nabavku dronova za osnovne škole.

Kako je pojasnila Zorica Jestrović, guvernerka Rotari Distrikta Srbije i Crne Gore, osnovcima i njihovom nastavnicima širom Srbije dronovi će olakšati učenje programskih jezika, skreč i pajton, koji su predviđeni nastavnim planom i programom za učenike 5. i 6. razreda. Nabavljeno je 670 dronova za škole u Srbiji.

Zvanicni sajt Opštine Kikinda

Rotarijanci su ih danas uručili direktorima svih gradskih i seoskih škola. Primopredaja je upriličena u Gradskoj kući. Predstavnicima kikindskog i ostalih Rotari klubova na donaciji se zahvalio gradonačelnik Nikola Lukač, a direktorima škola poželeo da uspešno realizuju ovaj informatički projekat:

-Zahvaljujem se na brizi o deci i što ste na ovaj način omogućili bolje učenje novim nastavnim sredstvima. Na ovaj način, naši osnovci će više napredovati i kvalitetnije se usavršati. Siguran sam da će svim đacima dronovi pomoći da se još bolje upoznaju sa novim tehnologijama- ocenio je Lukač. Prethodno su dr Tatjana Pecarski, predsednica kikindskog Rotari kluba, ali i članovi ovog i drugih srpskih Rotari kluba, posetili vrtić “Plavi čuperak”. U okviru projekta Global Grant „Godine uzleta“ rotarijanci iz naše zemlje, takođe uz podršku resornog ministarstva, donirali su PU „Dragoljub Udicki“ nameštaj i opremu:

Zvanicni sajt Opštine Kikinda

– Tehnička oprema i mobilni nameštaj biće nam od velike pomoći, s obzirom na to da od prošle godine realizujemo program „Godine uzleta“. Program nas obavezuje da i prostor unutar vrtića opremimo u skladu sa pravilnikom i da obezbedimo svu potrebnu opremu. Hvala našim donatorima- izjavila je Eržebet Savanović, zamenica direktorke PU „Dragoljub Udicki“. Nadovezao se Robert Vunjak, pedagog:

– Dobili smo mobilni nameštaj, skener, aparat za plastificiranje, fotokopir aparat, kameru, digitalni fotoaparat i lap-top. Ovo će omogućiti interaktivno vaspitanje dece i veće učešće roditelja. Donirana oprema koristiće se u neposrednom radu sa mališanima- naveo je Vunjak. Rotarijanci su za nabavku dronova 670 dronova sakupili 117.200 evra, dok je za opremanje 26 vrtića u Srbiji obezbeđeno ukupno 65.120 evra.

Zapaljena dva skupocena automobila, plamen ih progutao za minut

(Zvanicni sajt Opštine Kikinda)

android aplikacija
Previous articleOVO JE APLIKACIJA KOJA JE NAKON PADA FEJSBUKA DOBILA 70 MILIONA NOVIH KORISNIKA
Next articleKAFANSKA TUČA POLITIČARA U NOVOM BEČEJU: Napadač uhapšen, jedna osoba u bolnici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here