
Čorba koja će probuditi sva vaša čula.
Sastojci:
-2 tikvice
-1 celer
-1 paprika
-1 šargarepa
-2 paradajza
-5 listića bosiljka
-20 g slanine
-1 glavica luka
-2 čena belog luka
-20 g maslaca
-200 g testenine
-parmezan
Priprema:
Na zagrejanom maslacu popržite slaninu, pa dodajte seckani crni luk i beli luk. Kad postane staklast, dodajte iseckanu šargarepu, papriku i celer i kratko dinstajte.
Paradajz stavite u vruću vodu, kuvajte nekoliko minuta, pa izvadite, ogulite i naseckajte, dodajte luku i nastavite da dinstate još 15 minuta. Dolijte vodu i poklopite, pa krčkajte dok povrće ne omekša. Desetak minuta pre kraja kuvanja ubacite naseckane tikvice.
Skuvajte testeninu, pa je na kraju dodajte u čorbu. Pospite bosiljkom i parmezanom i poslužite.
Izvor: Kurir.rs