RECEPT: Brza i laka, pita sa tikvicama i sirom

Ukusna i sočna pita sa tikvicama. Brzo i lako za spremanje, a vrlo ukusno!

Sastojci:

– 1 tikvica od oko 500 g –  250 g sira –  50 ml vode –  100 ml ulja –  2 jaja –  3 kašike brašna –  kesica praška za pecivo –  so – 500 g kora za pitu –  susam – Biber

Uputstvo za pripremu

Izrendajte jednu srednju tikvicu, posolite i ocedite. Sok koji dobijete iskoristite za premaz.

Tikvice izmešajte sa sirom. U sok od tikvice dodajte još malo vode,  jaja, ulje, so i dobro promešajte. Potom umešajte brašno i prašak za pecivo.

Tepsiju podmažite pa ređajtte kora, premaz, kora, premaz… Izbrojte kore, pa odredite koliko ide u prvi red. Na sredinu stavite fil od tikvica pa opet kora, premaz… Isecite na kocke, odozgo premažite i pospite susamom. Ostavite da stoji 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Ako se odlučite da u fil izrendate krompir, pitu pecite malo duže, oko 40 minuta.