Razlozi zbog kojih nikako ne smete da nosite usku odeću

Foto: depositphotos

Izvor: Magazin.Novosti.rs

Osim što su neudobni, uski grudnjaci, stegnuti kaiševi sata na ruci ili pak pantalona, ukoliko ih se na vreme ne oslobodite, mogu izazvati znatno veće zdravstvene probleme.

Konstantna iritacija kože može prouzrokovati njena oštećenja pa i psorijazu. Nekadašnji instruktor skijanja Ričard O’Konor uspeo je na snegu da izbegne ozbiljne ozlede, no čini se da su se pojavili neki drugi zdravstveni problemi

– Skijam od svoje četvrte godine što znači da sam dosta vremena proveo na skijama i u čizmama na koje se celo vreme oslanjate“, rekao je Ričard priznajući kako je na potkolenici znao imati modrice. No pre dve godine, otkrio je kako mu je koža postala crvena i suva, u samo četiri meseca crvenilo se proširilo, počelo da ga svrbi, a zbog novog stanja počeo je izbegavati stvari koje je voleo da radi.

Inače, psorijaza pogađa dva procenta populacije. Obično je to genetska bolest koja se pojavi kada T-ćelije i ostale imunitetne ćelije napadaju kožu. LJudi oboleli od psorijaze mogu u određenim periodima imati manje vidljivo crvenilo, a određeni trigeri mogu ih pojačati, poput stresa, alkohola, ali i nekih lekova.