Ratni zločinac ponovo na slobodi!

SHARE
orić
Naser Orić, foto arhiva, foto: happytv.rs

Apelaciono veće Suda BiH izreklo je oslobađajuću presudu Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, koji su se u ponovljenom postupku teretili za zločin nad ratnim zarobljenicima na području Srebrenice i Bratunca, javlja „Kliks“.

Po drugi put Naser Oriću i Sabahudin Muhić su oslobođeni optužbi za ubistvo Milutina Miloševića i Mitra Savića u selima Lolići i Kunjerac.

Ponovni postupak trajao je od 3. septembra do 9. novembra ove godine.

Na suđenju je ponovo saslušan zaštićeni svedok O-1 koji je promenio svoj iskaz u odnosu na izjavu datu 2014. godine.

Advokati su bazirali svoju odbranu upravo na ovom delu rekavši kako je zaštićeni svedok menjao iskaze u bitnim delovima svaki put kada je saslušan.

Suđenje Oriću i Muhiću obnovljeno je nakon što je Apelaciono veče ukinulo prvostepenu presudu kojom su bili oslobođeni optužbi za ratne zločine.

Sud je tada uvažio žalbu tužioca Miroslava Janjića u predmetu „Naser Orić“ u vezi sa neuskladenošću javno objavljene i napisane presude.

Pre izricanja presude stotine građana se okupilo ispred Suda BiH, kako bi podržali Orića i Muhića.

Orić zahvalio Srbima koji su svedočili u njegovu korist

Naser Orić, ratni komandant tzv. Armije BiH za Srebrenicu, koji je konačnom odlukom Suda BiH oslobođen optužbi za ratni zločin nad Srbima, nakon izricanja presude izrazio je saučešće porodicama ubijenih Srba i zahvalio onim Srbima koji su svedočili u njegovu korist.

„Napadi velikosrpskih snaga iz Srbije na mene i moj narod traju od 1992. godine. Mi smo još uvek najisturenija tačka BiH prema Srbiji i nama je jasno da ćemo uvek biti prvi na udaru. Mi se nećemo nikad predati. Borićemo se dok smo živi, mi i naša pokoljenja, jer mi druge domovine nemamo“, rekao je Orić za federalnu agenciju Patrija. – prenosi RTV.rs