Rasulo u SzS – Demokrate: Boško se ne slaže sa Mićunovićem

SHARE
Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Rasulo u Savezu za Srbiju, poslanici Demokratske stranke traže hitan izlazak stranke iz te stranke, pošto je Boško Obradović izvredjao Dragoljuba Mićunovića, jer je protiv bojkota izbora.

adsteam seo i izrada web sajta

Više članova Demokratske stranke oštro je reagovalo na uvredljiv tvit lidera Dveri Boška Obradovića na račun Dragoljuba Mićunovića, zbog njegove ocene da je bojkot izbora besmislena odluka.

Veći broj demokrata smatra da posle toga ili Obradović treba da bude izbačen iz Saveza za Srbiju ili da Dremokratska stranka izađe iz tog Saveza, dok je šef demokrata Zoran Lutovac reagovao samo opaskom da je Obradović uvredio sve demokrate.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da Demokratska stranka treba da zahteva da se Boško Obradović, predsednik Dveri, pod hitno izbaci iz Saveza za Srbiju ili da Demokratska stranka odmah napusti Savez.“Odavno je trebalo ovo da rešimo. Sad je kraj“, napisao je Božović, reagujući na objavu Boška Obradovića u kojoj je vređao Dragoljuba Mićunovića.

Obradović je, naime, na društvenim mrežama podelio tekst u kojem se navodi da je Mićunović protiv bojkota, i napisao:“Da li je ovo moguće: od komuniste, „jahanja popova“ i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem? Najbolje da konačno sam izađe na izbore da vidimo koliku to podršku ima“.

Poslanik Radoslav Milojičić Kena takođe zahteva od rukovodstva stranke hitan izlazak iz antievropskog Saveza za Srbiju, u koji, kako je rekao, građani odavno ne veruju.

Bojkot besmislen

Copyright: © ATA Images, all rights reserved
„Bojkot ostaje besmislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih institucija, gde je ključan parlament“, kaže jedan od osnivača Demokratske stranke Dragoljub Mićunović u intervjuu za „Blic“.Ostaje i ono pitanje šta posle tog bojkota, ništa, videćemo šta ćemo…šta ćemo videti, pita se Mićunović.

Mićunović smatra da je bojkot izbora besmislen i da bi jedino mogao da delegitimiše izbore ako na njih ne bi izašlo 50 odsto birača, što se, kako je dodao, neće desiti.

Autor: info24.rs

adsteam seo i izrada web sajta