Rasta se nagodio sa tužilaštvom – Kazna godinu dana kućnog zatvora?

Printscreen
Reper Stefan Đurić Rasta zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum prema kojem je priznao nedozvoljeno držanje droge za ličnu upotrebu i pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

Ukoliko ovaj sporazum potvrdi sud biće mu ukinut pritvor u kojem je od hapšenja u oktobru kada je sa njim uhapšen i B.L. Kod njih je policija pronašla izvesnu količininu skanka i kokaina.

Nakon tromesečne istrage Višeg javnog tužilaštva, tokom koje su sve vreme bili u pritvoru zbog sumnje da su izvršili teže krivično delo – preprodaju droge, protiv njih je sudu krajem prošle godine podnet optužni predlog za nedozvoljeno držanje droge.

Za ovo lakše delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

– Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek. Nikada ranije kod sebe nisam posedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se jednostavno ukazala prilika da ovu količinu nabavim, a zbog situacije s koronom želeo sam da se obezbedim. Nikad se nisam bavio prodajom, niti marihuane, niti bilo koje druge vrste droge – navodno je rekao tada Rasta.

 

(Tanjug/Kurir)