Radovi na uređenju saobraćajnica kod novog Lidla na Limanu kreću u januaru

Radovi na putu
Ilustracija, Pixabay
Oglas

Nakon što je zbog računske greške obustavljen tender za izgradnju saobraćajnih površina, s pratećom infrastrukturom, u delu Ulice Ive Andrića i pristupne saobraćajnice novom “Lidlu”, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije pokrenula je novu javnu nabavku.

Procenjena vrednost radova je gotovo 70,2 miliona dinara, bez PDV-a (70.192.500), umesto prvobitno predviđenih 59 miliona.

Gradnja saobraćajnih površina, s pratećom infrastrukturom trajaće sedam meseci, odnosno 210 kalendarskih dana, a radovi će, najverovatnije, početi u januaru naredne godine, budući da je rok za podnošenje ponuda 2. decembar.

Računska greška napravljena je, inače, u obračunu dela hidrotehničkih radova, usled čega su jedinične cene, kako je objašnjeno, po pojedinim pozicijama bile veoma niske i nekorektne, te je za javnu nabavku neohodno izdvojiti gotovo 70,2 miliona dinara, umesto prvobitno procenjenih 59 miliona.
Ulica Ive Andrića predstavlja jedan od značajnih delova primarne mreže saobraćajnica u gradu i kao takva, po sadržaju i funkciji, povezuje različite vidove saobraćaja.

Na delu te ulice, od 1.300 kaplara do raskrsnice s Narodnog fronta, pešačka i biciklistička staza su u lošem stanju te je planirano njihovo rušenje i gradnja novih.

U nastavku Ulice Ive Andrića, od Narodnog fronta do Heroja Pinkija, na zelenoj površini s leve strane biće izrađeni kosi parkinzi, a pešačke i biciklistička staze će biti srušene, te izgrađene nove, obostrane.

Osim toga, u prvoj fazi planirana je i gradnja požarnog prilaza prodajnom objektu, kao i tri kraka vodovoda i kanalizacije, te zamena stare i postavljanje nove javne rasvee, ali i saobraćajne signalizacije.

(dnevnik.rs)

Grad Novi Sad za trojke daje 200.000 dinara

android aplikacija
Previous articleStarinski lekovi za grip i prehladu
Next articleGrad bez vode