Radnici „Pošte“ odbili predlog o povećanju plata – ŠTRAJK SE NASTAVLJA

štrajk
Pošta, Tanjug foto izvor

Radnici Pošte Srbije koji štrajkuju nisu prihvatili predlog predstavnika vlade da se povećaju zarade za oko 17 odsto onima na tehnološkim poslovima, koji imaju najmanja primanja, kao ni da drugim radnicima povećanje bude ukupno oko devet odsto, rekla je danas predsednica sindikata Nezavisnost u Pošti Srbije Snežana Marković.

Ona je za Tanjug rekla da su juče održana tri sastanka sa predstavnicima vlade, poslodavaca i zaposlenih i da za sada nema informaciju da li će i danas biti održan sastanak.

Prema informacijama kojima raspolaže, većina pošti u Srbiji i dalje ne radi, pošto ne radi Glavni poštanski centar.

„Imali smo juče tri sastanka, u 10 sati, u 16 i od 21.30 sati. Na poslednjem sastanku predstavnici zaposlenih nisu prihvatili predlog vlade da njihove zarade, zajedno sa onim što treba da nam vrati vlada, budu uvećane oko 17 odsto radnicima na tehnološkim poslovima, a da povećanje za one koji rade na drugim poslovima, koja nisu isključivo tehnološka, budu samo šest odsto, tako da bi sa 3,5 odsto koje treba da nam vrate ukidanjem ovog zakona (o umanjenju zarada), to bilo oko devet odsto“, navela je Marković, izveštava Tanjug.rs

Dodaje da sindikati ne vode štrajk, već da je deo zaposlenih samostalno obustavio rad i izabrao svoje predstavnike.