Putin: Holivud ukida filmove sa pobedama Crvene armije

Copyright: © ATA Images
Oglas

Jedan broj zapadnih država negira činjenice, zataškava imena, knjige i ljude koji se ne uklapaju u njihove šablone, a u Holivudu se ukidaju filmovi sa pobedama Crvene armije, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Dovoljno je pomenuti da je u toku fenomen koji se zove kultura otkazivanja. Drugim rečima, u toku je bojkot, pa čak i potpuna tišina, zaborav činjenica, knjiga, imena, istorijskih, javnih ličnosti, pisaca“, kazao je ruski predsednik, prenosi agencija RIA Novosti.

On je dodao da ta pojava „nije počela juče“.

„U Holivudu su, na primer, iznova i iznova puštani filmovi u kojima se SAD nazivaju jedinim pobednikom nad nacistima. Istovremeno, zaboravlja se hrabrost i herojstvo, pobede Crvene armije, koja je dala odlučujući doprinos“, istakao je Putin.

On je naglasio da je, po istom principu, ne tako davno zabranjena spisateljica Džej Kej Rouling jer nije zadovoljila ljubitelje, kako je rekao, „takozvanih rodnih sloboda“.

„Ne tako davno, dečja spisateljica Džej Kej Rouling je zabranjena. Autorka je knjiga koje su prodate u stotinama miliona primeraka širom sveta, ali se ona nije dopala ljubiteljima takozvanih rodnih sloboda“, rekao je Putin.

On je dodao da i danas pokušavaju da ukinu „hiljadugodišnju državu“ i narod.

Predsednik Rusije je naglasio i da se na Dan sećanja na žrtve atomskog bombardovanja Japana „ili sramno ćuti“ ko je bacio bombu ili se navodi da su to uradili „neki apstraktni saveznici“.

(rtv.rs)android aplikacija
Previous articleVučić rekao da li će Srbija da uvede sankcije Rusiji
Next articleSremski Karlovci bi mogli da dobiju linijski park uz Ešikovački potok