PUTARI U GLAS: DA SU NAM OVAKVI USLOVI, SNEGA NA PUTU NE BI BILO!

SHARE
sneg
izvor slike wired com

Putari u našoj zemlji i ove zime su često nailazili na kritike i osude. Neke od njih su bile opravdane, neke ne. Ovu zimu su do sada obeležile i izjave poput: „Nije isto kada pada sneg i kada ne pada.“, i slične.

Naravno, nikom nije lako da radi u otežanim uslovima, pa ni samim putarima. Povodom prestanka padavina, sa ciljem da sumiraju dosadašnji rad sazvana je skupština „Grtalice“.

Podsećamo, „Grtalica“ je nezvanična organizacija putara koja je aktivna na mnogim poljima. Zaključak sastanka je sledeći. Postojali su propusti u radu ove zime koji će se rešiti u narednim decenijama. U upravi organizacije su sigurni da će u narednih 20 do 30 godina samo čišćenje puteva biti na znatno višem nivou. Pored toga, kao najznačajnije sa skupštine iznose se i stavovi o uslovima.

U saopštenju „Grtalice“ navode da bi čišćenje puteva od snega bilo mnogo lakše da se radi pod temperaturama od 10 i više stepeni. Utvrđeno je da je nivo motivisanosti samih radnika mnogo viši kada radi na +10 umesto -10 stepeni celzijusa. Uz to, samo
odsustvo snežnih padavina tokom čišćenja snega je zaista olakšavajuća okolnost.

p.s. Svi likovi, mesta i događaji su izmišljeni. Svaka sličnost sa istinitim likovima i događajima je slučajna. Ovaj članak služi samo jednoj svrsi a to je zabava kroz satirični pogled na današnjicu.
autor: FB LaGalačke vesti