Prvi poraz Kokoškova i pobeda Gruzije u kvalifikacijama – Avramović i Jaramaz nosili Srbiju, loša partija Zagorca

Foto: KSS

Srbija je izgubila drugi kvalifikacioni meč, posle pobede nad Finskom „orlovi“ se nisu najbolje snašli u završnici protiv Gruzije u Beogradu

Iako je u početku sve izgledalo da će Srbija upisati još jednu pobedu, u drugoj deonici mnogo organizovanija ekipa i staloženija bila je Gruzija.

Na pauzu se otišlo rezultatom 48:41, a sjajnu igru Jaramaz i Avramović su nastavili da pokazuju na parketu. Iako nije bilo rešenja za iskusnog Šermadinija, Srbija je uspevala da zadrži minimalno vođstvo do svega dva minuta pred kraj meča.

Rade Zagorac je dobio par ključnih zadataka od strane trenera ali teško je bilo da bar jedan od tih sprovede u delo.

Igrač Partizana je za 26,16 minuta na terenu upisao svega 4 poena, uz šut 2/9 i pet promašenih pokušaja za tri. Očigledno je bilo da mu ne ide u ovoj utakmici, ali je ipak na kraju imao šansu da vrati Srbiju u igru na deset sekundi pred kraj meča. Promašen obruč doveo je do faula Novice Veličkovića i Gruzija je imala dva šuta sa bele crte.

Slobodna bacanja su pogodili i tako stavili tačku na rezultat kojim je Gruzija savladala Srbiju sa 90:94.

Najefikasniji u našoj reperzentaciji bili su Aleksa Avramović sa 27 i Ognjen Jaramaz sa 22 poena, dok je za Gruziju sjajnu partiju odigrao MekFaden 33 poena (naturalizovani igrač) kao i iskusni centar Giorgi Šermadini sa 23 ubačena koša.

Autor: VojvodinaInfo (Uglješa Papić)