Prvi film o izvornim pesmama i igrama Srbije

Folklor ilustracija, Foto: ebranicevo.com

Ansambl KOLO je na kraju svoje 71. sezone „Momentum“ održao koncert na Stadionu Tašmajdan. Filmska premijera koncerta će se održati 3. oktobra u Kombank dvorani.

Film je snimljen sa 14 kamera i korišćen je dron. Beleži ga jedinstveni, spektakularni nastup ansambla koji već sedam decenija čuva, neguje i širi našu narodnu tradiciju i kulturu.

Kolo na Tašu“ predstavlja prekretnicu u istorji Ansambla KOLO

Film „Kolo na Tašu“ predstavlja prekretnicu i u istoriji Ansambla KOLO, ali i u istoriji naše tradicionalne istorije i kulture. Više od sedam decenija KOLO upoznaje svet sa našim narodnim igrama i pesmama.

Međutim, ovo je prvi put da će se kultura, umetnost i tradicija prikazati u filmu. Ova činjenica čini filmsko delo, u režiji Miška Milojevića, jedinstvenim događajem.

Izvodeći najznačajnije i najčuvenije koreografije i numere iz repertoara koji je razvijan i usavršavan preko 70 godina, u ambijentu čuvenog stadiona Tašmajdan, Ansambl KOLO je doneo u sam centar Beograda umetničku istoriju Srbije. Ovaj film tom nastupu dodaje potpuno novu dimenziju i kvalitet tom spektaklu.

Izvor: mondo.rs

Meridijan bet poklanja 2000