Prvi festival „Kikindske tamburaške svečanosti“

Foto: Ilustracija
Oglas

U Narodnom pozorištu u Kikindi , u nedelju, 15. maja, biće organizovan prvi festival tamburaške muzike „Kikindske tamburaške svečanosti“. Premijerni festival biće posvećen prerano preminulom bardu kikindske tamburaške muzike Živici Grastiću. Specijalni gost „Kikindskih tamburaških svečanosti“ biće Milan Prunić – Duma. Ulazak na Festival je besplatan.

Festival organizuje Kulturni centar Kikinda, sa željom da proširi svoj program, ali i da obogati kulturni sadržaj u Kikindi. Prema rečima organizatora programa u kikindskom Kulturnom centra Marka Markovljeva, ideja je da se Festivalom stvori novi muzički događaj:

„Kikinda grad u kojem se tamburaška muzika neguje više od jednog veka. Želja nam je da okupimo dobre muzičare, da stvorimo nešto novo i da Kulturni centar ima još jedan muzički festival kojim može da se podiči“, istakao je Markovljev.

Prema propozicijama Festivala, na njemu mogu učestvovati mali sastavi, do osam ljudi, a do sada ih je prijavljeno 12, od kojih će žiri izabrati tri, koji će se predstaviti programom do 15 minuta trajanja, koji bi trebalo da obuhvati četiri do pet kompozicija vokalnog tipa, instrumentalnog i barem jedna tradicionalna.

Biće dodeljene nagrada i izabraće se i najbolji instrumentalista, odnosno laureat Festivala, koji će i poneti glavnu nagradu „Živica Grastić“. Članovi žirija biće Dubravko Isakov – Cicko, šef Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine i Zoran Bugarski – Brica i Branimir Jovanović, članovi Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine. Laureat Festivala kao nagradu dobiće tamburu, koju će izraditi graditelj tambura iz Kikinde Miloš Janković.

(rtv.rs) 
android aplikacija
Previous articleU nedelju počinje prijavljivanje za besplatna auto-sedišta za najmlađe Novosađane
Next articleZa košarkaše subotičkog Spartaka sezona ne prestaje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here