Provalnik otkriva na koje načine upadaju u kuću! – Obratite pažnju na ove stavke!

Image by Steffen Salow from Pixabay
Oglas

Nekadašnji provalnik, koji se danas bavi sistemima za obezbeđivanje objekata protiv provala, otkrio je nekoliko trikova pomoću kojih možemo da se zaštitimo od lopova. 

On otkriva na koji način lopovi razmišljaju i u ovom slučaju pomaže ljudima da se obrate pažnju na nekoliko stavki kako bi se zaštitili od lopova i provalnika.

Jedna od važnijih stvari na koje treba paziti je gde držite kalendar. Nipošto nemojte da ga držite pored prozora, pogotovo ako na njemu obeležavate datume, jer će tako provalnici lako moće da saznaju kada niste kod kuće.

Ako imate dve brave na vratima, obavezno ih koristite obe.

„Provalnik lako može da proveri da li su obe brave zaključane. Dovoljno je da nasloni stopalo prema vratima i da ih gurne njime. Ako se vrata pomeraju, znači da jedna brava nije zaključana“, kaže Frejzer.

On dodaje i da znak „Čuvaj se psa“ nešto na šta provalnici obraćaju pažnju, kao i na njihovo kretanje „jer ako pas može da se kreće po kući i po dvorištu, može i provalnik“. Lopovi, takođe, prate i kretanje pasa u komšiluku, prenosi Miror.

Majkl Frejzer, na kraju, zaključuje da je potrebno uložiti u bezbednost stana, i makar instalirati zvono sa kamerama.

„Provalnik će doći u kuću koja ni na koji način nije obezbeđena. Što više uložite u njenu bezbednost osiguranje, veća je šansa da će vašu kuću zaobići!“, piše na portalu b92.net

Previous articleSrbija šalje medicinsku POMOĆ Italiji
Next articleDoktor Stevanović otkriva koja mera će biti poslednja ukinuta