Protestanti od RTS-a ne odustaju, završen šesti po redu protest u Beogradu

foto: FB Nikola Suknjaić
Oglas

Večeras je završen šesti po redu protest. Naredno okupljanje najavljeno je za narednu subotu u isto vreme, a glumac i jedan od organizatora protesta Branislav Trifunović rekao je da se neće odustati od zahteva za sastanak s rukovodstvom Radiotelevizije Srbije (RTS).

Ispred zgrade RTS-a Trifunović je poručio generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću koji se danas nije odazvao pozivu za sastanak s predstavnicima protesta „Jedan od pet miliona“, da će se sigurno videti i razgovarati.

Bujošević nije odgovorio na poziv učesnika protesta Jedan od pet miliona

Glumac Branislav Trifunović poručio je večeras generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću, pošto se nije odazvao pozivu za sastanak sa predstavnicima protesta „Jedan od pet miliona“, da će se sigurno videti i pričati.

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ stigli su večeras do zgrade RTS-a pošto su prethodno zatražili sastanak s Bujoševićem i glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS-a Nenadom Lj. Stefanovićem, povodom načina izveštavanja RTS-a i primedbi da se na javnom servisu neravnopravno tretiraju opozicija i građanski protest.

Radnici obezbeđenja na ulazu u zgradu RTS-a kazali su Trifunoviću i ostalim predstavnicima protesta, da su u zgradi samo oni i da je procedurom predviđeno da ostave psimo kojim traže da ih Bujošević primi, na šta je glumac kazao da su se juče javno najavili.

„Poslaćemo pismo, pa ćemo se videti i pričati sigurno. Oslobodićemo ovu zgradu“, kazao je Trifunović i pozvao učesnike protesta „Jedan od pet miliona“ da nastave protestnu šetnju.

Protestna šetnja koja je krenula sa platoa Filozofskog fakulteta, preko Trga Republike, Svetogorske ulice, Takovske do zgrade RTS-a, zatim Kneza Miloša i ulicom Kralja Milana do Terazija, završena je ispred Narodnog pozorišta u Beogradu.

autor: MIM izvor: Beta

Previous articleAmerička rijaliti zvezda očekuje četvrto dete sa reperom
Next articleKako znamo da volimo nekoga?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here