Prognoza za naredni period: Evo kada možemo očekivati prvi sneg

ledeni dan
sneg, ilustracija
Oglas

Kako pokazuje dugoročna prognoza RHMZ, u narednih 30 dana smenjivaće se sunce, vetar, kiša i sneg.

Prema najavama meterologa prvi sneg u Srbiji se očekuje 8. decembra. Međutim, zbog  visokiih temperatura u tom periodu brzo će se otopiti.

„Jutarnja temperatura će se kretati od minus dva do pet, dok će najviša dnevna biti oko 10 stepeni. Prvi sneg, koji će pasti početkom sledećeg meseca, neće se zadržati u nižim krajevima, a formiranje snežnog pokrivača moguće je samo u planinskim predelima.

Meteorolog Branko Bjelić iz RHMZ kaže da vremenska prognoza pokazuje da su pred nama dani uobičajeni za ovo doba godine.

„Prema sadašnjim pokazateljima, Srbija će se zabeleti početkom decembra, ali će se retko gde sneg zadržati, pošto će temperature biti u plusu. Prognoza pokazuje da nas tako čekaju tri dana sa snegom i susnežicom, 16 sa jakim vetrom i 11 kišovitih dana. Zahlađenja i „debeli“ minusi se za sada ne prognoziraju do kraja godine. Jutarnja merenja će se kretati od minus dva do pet stepeni, dok će se najviša dnevna kretati od petog do desetog podelka. Takvo vreme će se zadržati sve do 20. decembra“, kaže Bjelić.

(RHMZ/Mondo)

android aplikacija
Previous articleLidija se ubila kad je videla da joj dečko ima slike gole dece u telefonu!
Next articleSvaki četvrti stanovnik Rumunije nema toalet u kući?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here