Proglašeni dobitnici Zlatnih globusa – Evo liste pobednika

Foto: Hollywood stars

Dobitnici Zlatnih globusa za 2020. godinu su proglašeni, a dok su mnogi kao laureate očekivali pojedina imena, druga su stigla kao iznenađenje. Od Kventina Tarantina do Fibi Valer-Bridž, u Holivudu su se okupile brojne slavne ličnosti na ceremoniji koja je izdvojila najznačajnije glumce, reditelje, filmove i TV ostvarenja u minuloj godini.

Film „1917“ Sema Mendesa osvojio je nagrade za najbolji film i režiju na dodeli Zlatnih globusa, kojom se otvara sezona filmskih priznanja u Holivudu.

Najnoviji film Kventina Tarantina „Bilo jednom u Holivudu“ (Once Upon a Time… in Hollywood) osvojio je nagradu za najbolju komediju.

Rene Zelveger proglašena je za najbolju glumicu u drami, za ulogu u filmu „Judy“, dok je za najboljeg glumca u drami proglašen Hoakin Feniks za ulogu u filmu „Joker“.

Lora Dern pobedila je u kategoriji epizodna ženska uloga za lik advokata u filmu Noe Baumbaha „Marriage Story“.

Za epizodnu mušku ulogu nagrađen je Bred Pit za „Bilo jednom u Holivudu“, dok je nagradu za scenario za taj film primio Kventin Tarantino.

Za najbolji film snimljen van engleskog govornog područja nagrađen je „Parasite“, dok je „Missing Link“ proglašen za najbolji animirani film.

Ceremonija dodele Zlatnog globusa, 77. po redu, održana je u Los Anđelesu, dva dana pre završetka nominacija za Oskara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here