Proglašena VANREDNA SITUACIJA u još jednom mestu u Srbiji

Pixabay
Usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti „Covid-19“, predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Vladičin Han.

Odluka je doneta na osnovu preporuke Opštinskog štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Vladičin Han, prenose Novosti.

Od utorka, 7. jula počeće da se primenjuju posebne mere zaštite stanovništva. Biće na snazi zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite. Maske su obavezne u zatvorenim prostorima. Zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

I u Vladičinom Hanu je uvedeno ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata od 7.00 do 20.00 časova, a uvedena je i zabrana korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara.

 

Autor: Novosti