Proglašena vanredna situacija na teritoriji Grada Sombora

Pixabay

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković doneo je danas Odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji Grada Sombora.

Odluka je doneta na osnovu Zaključka gradskog Štaba za vanredne situacije sa hitne elektronske sednice koja je održana 30.11.2020. godine. Zaključak je donet na osnovu dostavljenog izveštaja Zavoda za javno zdravlje Sombor u kom je zbog povećanja broja zaraženih, kao i zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije na teritoriji Grada Sombora, predloženo gradonačelniku Grada Sombora da proglasi vanrednu situaciju.

Vanredna situacija je proglašena zbog širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, radi sprovođenja neophodnih mera zaštite i spasavanja.
Odluka je danas stupila na snagu, a o njenom sprovođenju staraće se Štab za vanredne situacije grada Sombora.

Sve do sada donete Naredbe i akti gradskog Štaba za vanredne situacije vezane za preduzimanje mera na sprečavanju širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19 ostaju na snazi i nakon onošenja Odluke o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Grada Sombora.

Odluku o proglašenju vanredne situacije možte da pogledate:

https://www.sombor.rs/wp-content/uploads/2020/11/Одлука-о-проглашењу-ванредне-ситуације-на-територији-Града-Сомбора-30.11.2020.-године-1.pdf

 

(025.rs)