Profesor ošamario učenicu u Sedmoj beogradskoj gimnaziji

škola
Foto: Radio Bet škola-učionica

Profesor fizike u Sedmoj beogradskoj gimnaziji ošamario je danas nasred časa učenicu koja pohađa drugi razred ove škole.

Kako Srbija Danas saznaje, do incidenta je došlo tokom časa, naočigled drugih đaka, koji su odmah reagovali i pokušali da zaštite drugaricu.

Čitav slučaj za portal Srbija Danas potvrdio je i direktor škole Miroslav Markićević, koji kaže da je bio u školi za vreme incidenta, a otkriva i šta se zapravo dogodilo:

“Na času fizike došlo je do nesporazuma u vezi sa ocenjivanjem, bodovima… Profesor nije mogao da odoli učeničkim navaljivanjim da ih oceni ovako ili onako i tom prilikom je ošamario jednu učenicu, a ostali učenici su se umešali da ih razdvoje. Čuli smo buku pedagog i ja i odmah smo krenuli, rastavili ih i pružili pomoć učenici. Pozvali smo Hitnu, ali srećom niko nije povređen. Obavestili smo i policiju, obavestili ih o događaju, obavestili školsku upravu, tačnije Ministarstvo prosvete o incidentu u skladu sa našim protokolima”, naveo je direktor škole.

Kako je objašnjeno, devojčica se raspravljala sa profesorom oko ocene, te je on u afektu ošamario.

“Prema profesoru će se primeniti procedure koje su predviđene zakonom koji deklariše nultu toleranciju na nasilje bilo koje vrste i sada je sve u rukama zakona”, kaže direktor za portal Srbija Danas.

Izvor: SrbijaDanas