Priveden muškarac koji je na Tviteru Vučiću pretio smrću

SHARE
Tviter
Ilustracija
Novosađanin Đuro Trkulja prveden je zbog otvorene pretnje smrću putem Tvitera predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao i zbog najave otmice člana njegove porodice.

Kako“Blic“ nezvanično saznaje, pretnje su upućene sa profila @AgentStrani. Policija sumnja da je Đuro Trkulja, koji je juče uhapšen, korisnik koji stoji iza tog naloga.

„Vučiću Aleksandre, u meni ne živi strah od tebe, čega sam siguran da si svestan; Otići ću jedan korak dalje kroz najavu da će narednih dana nestati neko tebi (porodično i kriminalno) veoma blizak. Moja jedinica ne pravi greške“, napisano je na tom Tviter nalogu.

Autor tvitova je, kako se navodi, najverovatnije želeo da ostavi utisak da iza njega stoji izraelska tajna služba Mosad koju je često pominjao u pretnjama Vučiću.

„Vučiću Aleksandre, tvoj strah od mene (nas @TheMossadIL) je naravno opravdan. Svakoga sekunda dok lično ne stanem pred tebe, živi u strahu – kako si sudio biće ti suđeno. Moja reč stoji“, piše u drugom tvitu.

Autor tvitova je, kako se navodi, pretio i drugim predstavnicima vlasti, među kojima su direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, a njegovo saslušanje je bilo predviđeno za danas u Beogradu.