Priština otpočela trgovinski rat! Vlada Kosova podigla takse na srpske proizvode na 100 odsto!

SHARE
Priština otpočela trgovinski rat
Ilustracija
Vlada Kosova podigla je takse na srpske proizvode na 100 odsto, opravdavajući takav potez „agresivnom kampanjom protiv Kosova“. Ova odluka, kako saznajemo, stupa odmah na snagu.
adsteam seo i izrada web sajta

„Vlada Kosova na današnjoj sednici odlučila da uvede takse od 100% na uvozne proizvode poreklom iz Srbije i Bosne i Hercegovine, osim međunarodnih brendova koji su navedeni u Aneksu. Pored toga, Vlada obavezuje Ministarstvo trgovine i industrije i sve relevantne institucije da uklone i spreče potencijalni uvoz i pristup tržištu svim proizvodima koji u suprotnosti sa zvaničnim i ustavnim nazivom Republika Kosovo. Odluka stupa na snagu odmah – nadležne institucije su obavezne da to odmah primene“, napisao je Ramuš Haradinaj, premijer Kosova, na svom fejsbuk nalogu.

Zamenik Ramuša Haradinaja je takođe najavio i dodatne mere.

„Kako bi zaštitili vitalne interese, kosovska vlada je podigla carinske dažbine na 100 odsto“, napisao je Hodžaj na svom Tviter nalogu.

Ova odluka vlasti u Prištini je posledica toga što Kosovo nije uspelo da dobije potreban broj glasova za prijem u Interpol.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.
adsteam seo i izrada web sajta