Priština kaže da Srbija nije htela da sarađuje u istrazi ubistva Ivanovića

SHARE
Priština
Foto: youtube.com
Kancelarija glavnog kosovskog tužioca danas je izjavila Srbija „nije sarađivala“ na rasvetljavanju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Tužilaštvo ovo izjavilo nakon izjave ministarke pravde Srbije Nele Kuburović Priština odbija da sa Beogradom obavi istražne radnje vezane za ubistvo Ivanovića, za koju kaže da nije tačna, prenose prištinski mediji.

U saopštenju se tvrdi da je odmah nakon ubistva Ivanovića, organima u Beogradu podneto nekoliko „zahteva za međunarodno pravnu saradnju“, ali da su stigle samo neke informacije koje nisu od suštinskog značaja za rasvetljavanje ubistva.

Beograd je od Prištine zatražio i dobio čaure s lica mesta, ali tužilaštvo još nije dobilo nalaz njihovog veštačenje, navodi tužilaštvo i dodaje da nisu stigli ni odgovori vezani za IMEI (International Mobile Equipment Identity), SMS, primljene i pozivane brojeve telefona koje je koristio Ivanović, piše u saopštenju.

U tekstu se, takođe, kaže da je kosovsko tužilaštvo „i dalje spremno na saradnju“ i da je „posvećeno zadatku rasvetljavanja ubistva Ivanovića“.