Prijava zbog skladištenja 33 tone opasnog otpada u Kikindi

poli
Foto: MUP, ilustracija
Oglas

Pripadnici MUP u Kikindi i novoformirane Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine podneće krivičnu prijavu protiv odgovornog lica jednog privrednog društva u tom gradu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela nepreduzimanje mera zaštite životne sredine i unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Inače, Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala osnovana je na inicijativu ministra policije Aleksandra Vulina, a današnja akcija izvedena je u saradnji sa Pokrajinskom inspekcijom za zaštitu životne sredine i Osnovnim javnim tužilaštvom u Kikindi.

U akciji je prilikom kontrole u krugu privrednog društva ustanovljeno da je oko 33 tone opasnog otpada skladišteno suprotno Zakonu o upravljanju otpadom.

Protiv pedesetsedmogodišnjeg odgovornog lica biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, a inspekcija za zaštitu životne sredine mu je naložila da otpad u zakonskom roku preda na zbrinjavanje ovlašćenom operateru.

(rtv.rs) 
 

android aplikacija
Previous articlePolicija lažne države zabranila liturgiju u Prištini – Urusla ćuti, a dok je bila u Beogradu pridikuje o poštovanju religijske slobode
Next articleTehnikom 777 ostvarujete sve vaše želje, lako ćete privući novac i ljubav