Prijava vakcinisanih za dodatnu pomoć od 3.000 dinara od 1. do 15. juna

Pexels

Svi građani iznad 16 godina koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja, moći će da se prijave za dodatnu pomoć od 3.000 dinara od 1. do 15. juna, a novac će dobiti do 20. juna, izjavio je juče ministar finansija Siniša Mali.

– Na prvoj sednici Vlade usvojićemo uredbu koja precizno definiše proceduru i način isplate ovih dodatnih 3.000 dinara za sve građane koji će do 31. maja primiti makar jednu dozu vakcine. Prijava će biti ista kao za pomoć od 30 plus 30 EUR, preko sajta Uprave za trezor i svako ko se prijavi, do 20. juna će dobiti i ovu dodatnu pomoć – rekao je Mali, gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink.

Ministar objašnjava da najstariji sugrađani koji su se vakcinisali, ne moraju da se prijavljuju ni za ovu pomoć, kao ni za isplatu 30 plus 30 EUR.

– Želimo da motivišemo ljude da se vakcinišu, kako bismo se vratili normalnom životu. Potrebno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bi se ekonomija otvorila u potpunosti. Sada nam je, pored očuvanja zdravlja građana, najvažnija borba za ekonomiju, nova radna mesta i više stope rasta. Upravo zato je doneta i ova nova mera. To je samo deo trećeg paketa pomoći kojim pomažemo privredu i građane Srbije – istakao je ministar, prenosi sajt Ministarstva.

 

(eKapija.com)