Pridružite se dobrovoljnoj akciji čišćenja Šodroša!

Akcija čišćenja Šodroša
Šodroš Izvor: Luftika.rs
Dobrovoljna akcija čišćenja Šodroša održaće se u nedelju u 11 sati, a svi građani koji žele da pomognu u čišćenju te prirodne oaze su dobrodošli.

Osim što je prirodni rukavac Dunava, Šodroš je raj za opuštanje vikendom, džogiranje i šetnju pasa. Ipak, to nije sprečilo nemarne posetioce da od Šodroša naprave mesto za odlaganje otpada.

Na inicijativu pre svega građana i naših prijatelja, kako sa Telepa tako i sa drugih delova grada, došli smo na ideju da napravimo ovu akciju na Šodrošu, novosadskoj oazi koja je zaista dragulj Novog Sada„, kaže Sara Pavkov, Ekološko udruženјe „Zeleni Sad“.

Organizatori se nadaju pozitivnoj radnoj atmosferi, a dobrovoljcima poručuju da ponesu veće kese, rukavice i obuju udobnu staru obuću.

Pre svega da to bude dobro raspoloženje, i volja i želja za radom. Vrlo smo zahvalni što smo dobili podršku od JKP-a Čistoća koji će obezbediti 120 džakova, isto toliko rukavica, a ekološko udruženje Zeleni Sad će obezbediti vode za sve one koji budu došli„, kaže Sara za RTV.

Iako je nedostatak kontejnera i korpi za odlaganje otpada na ovoj lokaciji očigledan, to nije opravdanje za sve one koji svesno zagađuju obalu.

Građani su ti koji moraju da se osveste i da naprave da njima bude lepo u njihovom kraju, a definitivno je Šodroš kraj Telepčana i svih Novosađana i treba da ga čuvamo i da ga štitimo„, kaže Sara.

Dobrovoljci će se okupiti u 11 sati kod rampe, preko puta ulaza u brodogradilište. Akciju organizuje ekološko udruženje Zeleni Sad uz podršku JKP Čistoća i mesne zajednice Južni Telep.

Autor: RTV