„Pričao sam sa divnim ljudima u PRIŠTINI o SMRADOVIMA SRPSKIM…“

Tim Burčet

Američki kongresmen Tim Burčet kaže da je razgovarao sa bivšom predsednicom privremenih prištinskih institucija Atifetom Jahjagom o „smradovima iz Srbije“.

Kako navodi Blic, skandalozne uvrede na račun Srbije republikanski kongresmen je podelio na društvenoj mreži Tviter 30. aprila, gde je svoje pratioce putem video zapisa obavestio o ishodu sastanka sa Jahjagom, koju je nazvao „srdačnom damom“.

„Sastao sam se sa bivšom predsednicom Kosova, ona je jedna prilično srdačna dama. Razgovarali smo o onoj đubradi u Srbiji, o njihovim ratnim zločinima, posebno silovanjima. Oni su grozan narod“, naveo je Burčet, koji je kongresmen iz Tenesija.

Preneo je da je sa Jahjagom razgovarao o ratnim zlocinima koje su, kako tvrdi, „počinili smradovi u Srbiji koje niko ne želi da privede pravdi“.

Pričali smo o strašnim zločinima koje su Srbi učinili, posebno o gnusnim silovanjima i svim ostalim ratnim zločinima koje su učinili tamo. Oni su grozan narod, sad svi promišljamo kako da ih privedemo pravdi. Po meni oni nemaju ni malo hrabrosti, ljudi u Srbiji nemaju hrabrosti da reše ratne zločine, ali se nadam da ćemo ih pritisnuti„, istakao je Burčet. Izvor: b92/blic.rs

 

Nikola Slovak, student istorije na Filozofskom fakultetu je u komentaru ostavio:

Da li je to „money talk“?! – „Verovatno još jedan sjajan lobi narko-države, sudeći po tome da „ovakvim“ ljudima, kongersmenima, je potreban samo novac da bi ostali u igri. To danas više nije iznenađujuće, oni su u stanju, a bilo je primera, da prodaju svoje očeve zbog novca, interesantna je ta istorija američke politike. Zato je i Burčet ovako „strastven“ kada govori o Srbima i još o bilo kome, za šta se dobro plati. Naravno, njega neće da interesuju silovanja, ubijanja civila, skrnavljenja crkava i manastira na sprskoj zemlji od strane OVK terorista, već njega zanima onaj deo scenarija koji je napisan u dolarima“.