Priča o sportskoj porodici Grbatinić,Voji, Anđelki i Peri

SHARE
Vojislav Voja Grbatinić (1936- 2011) je rođen u Šašincima, osnovnu i srednju školu je završio u Sremskoj Mitrovici. Bio je osnivač i igrač prve generacije košarke u Mitrovici.

Antonić je bio i istaknuti fudbaler FK”Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice i FK “Srem”. Takođe je bio osnivač i član jedriličarskog kluba. Zajedno sa Kostom Petrovićem i Dragoljubom Markovićem Ćeletom osvaja prvenstvo Vojvodine a kasnije i Srbije.

Po završetku karijere bavio se sportskim radom. Preminuo je i sahranjen je u Sremskoj Mitrovici.

Sestra Anđelka rođena 1938. godine je takođe bila istaknuti sportista. Bavila se veoma uspešno gimnastikom, veslala u četvercu sa kormilarom. Od osnivanja je bila član KK”Mladost”. Kao student trenirala je i igrala u OKK “Beograd”.

Igrala je uspešno rukomet a kasnije je bila aktivni član uprave. Takođe je bila dugogodišnji član uprave DTV “Partizan”. Kasnije se bavila veteranskim sportom sa mnogo uspeha. Do penzionisanja je radila kao profesor u više škola. Danas živi penzionerske dane u svojoj Mitrovici.

Najmlađi član ove sportske porodice Pera Perica Grbatinić bio je istaknuti sportista u više sportova. Bio je član treće generacije KK “Mladost, kasnije igrao za KK “Partizan”. Igrao je rukomet za RK “Srem” a uspešno je igrao i fudbal. Pošto se zbog posla preselio u Rumu tamo je nastavio u KK “Partizan”. Jedan je od osnivača rukometnog kluba gde je bio i igrač. Bio je i predsednik sportskog društva “Sloven” od 1972. do 1974. godine. Danas je penzioner i živi u Rumi.

autor teksta: Željko Adašević