PREVARA NA FEJSBUKU: Banka obavestila svoje klijente! / FOTO

Ponovo su se pojavili profili na društvenoj mreži „Fejsbuk“ koji pokušavaju da prevare Banka Intesa korisnike.

Naime, neko na veoma glupav način pokušava da nasamari naivne tako što im putem „mesindžera“ šalju nepismene poruke u želji da im naivci uzvrate sa svojim privatnim podacima.

Nadamo se, a tako i mislimo da niko nije nasao na ovu veoma nizak i tupav pokušaj prevare. Ponovo se apeluje da se lični podaci nikada i nikome ne dele preko društvenih mreža. Takođe, da banka (bilo koja) ima potrebu da pozove svog klijenta oni to neće učini putem društvenih mreža, već ih pozvati na telefon ili poslati elektornski potpisan imejl i uputiti da dođu u najbližu filijalu.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Obavešteni smo da je nekoliko naših klijenata preko društvene mreže Facebook dobilo poruku u kojoj se od njih zahteva da dostave podatke o svojoj platnoj kartici i visini raspoloživih sredstava na računu, a koju je navodno poslala Banca Intesa.

Molimo vas da u cilju bezbednosti Vaših podataka, ne postupate prema instrukcijama iz poruke, kao i da poruku odmah obrišete.

Banka je preduzela sve aktivnosti u cilju sprečavanja slanja ovih poruka ka našim klijentima.

Napominjemo da Banca Intesa ovaj tip obaveštenja klijentima šalje putem zvanične imejl komunikacije sa digitalnim potpisom, čime omogućava verifikaciju identiteta pošiljaoca i pre otvaranja imejla, oglasila se Banka Intesa.