Preminuo predsednik Skupštine grada Sombora

Foto: Youtube/Printscreen
Oglas

Predsednik Skupštine grada Sombora primarijus dr Zoran Parčetić (56) preminuo je nakon kraće i teške bolesti.

Komemoracija povodom smrti predsednika gradskog parlamenta bila je održana danas u devet časova u velikoj sali Skupštine grada a Parčetić će biti sahranjen istoga dana u 15 časova na Velikom katoličkom groblju u Somboru.

Zoran Parčetić je rođen 27. avgusta 1963. godine u Somboru. Medicinski fakultet završio je 1990. godine a stručni ispit za zvanje doktora medicine položio je 1991. godine. Diplomu o završenim specijalističkim studijama i stečenom stručnom nazivu specijaliste opšte hirurgije stekao je 1997. godine, a zvanje primarijusa dodeljeno mu je 2004. godine.

Bio je zaposlen je u Opštoj bolnici “Dr Radivoj Simonović“ u Somboru počev od 1987. godine, sa prekidima do danas. Za zamenika direktora pomenute medicinske ustanove imenovan je 2012. godine, na period od četiri godine.

Odbornik u Skupštini grada Sombora bio je od maja 2012. do maja 2014. godine kada je izabran za člana Gradskog veća grada Sombora za oblast zdravstva i socijalne zaštite. Za predsednika Skupštine grada Sombora izabran je na sednici Skupštine grada održanoj 8. juna 2016. godine.

Parčetić je više od tri decenije bio igrač FK Radnički Sombor i član Skupštine kluba, a u periodu od februara 2013. godine do jula 2014. godine vršio je funkciju predsednika FK Radnički. Pored fudbala, bio je zaljubljenik i u golubarstvo, dugogodišnji član udruženja “Sombor 1871“ i deo organizacionog tima Sajma peradarstva.

Autor: Blic.rs

Previous articleTakmičenje u pecanju u kategoriji žena (FOTO)
Next articleRadovi na niskonaponskoj mreži u Šuljmu