PREMINUO policajac kojem su migranti pucali u glavu

Ilustracija, Policija, Sudar
Ilustracija, Policija

Službenik granične policije M.L. preminuo je od posledica ranjavanja nakon pucnjave koja se dogodila u centru Igala danas oko 14 časova. On je podlegao povredama nakon što je operisan u risanskoj bolnici, saopšteno je „Vijestima“ iz vrha Uprave policije.

Kako se sumnja, njega je iz vatrenog oružja, sa zadnjeg sedišta policijskog automobila, ranio jedan od troje napadača koji su privođeni jer nisu posedovali identifikaciona dokumenta.

Nakon ranjavanja policajca oni su pobegli, ali su oko 17 sati uhapšeni u Sutorinskom polju.

Kada ih je policija pronašla i opkolila osumnjičeni za ranjavanje policajca ponovo je potegao pištolj. Ranjen je u ruku u razmeni vatre.

Inspektori su tada uhapsili njega, još jednog muškarca i žensku osobu koja je sa njima bila u društvu.

Iz Uprave policije kazali su da rade na identifikaciji troje uhapšenih.

Ranije danas iz te institucije zvanično su saopštili da je njihov kolega ranjen.

– Danas je u Igalu došlo do upotrebe vatrenog oružja na štetu policijskog službenika Sektora granične policije M.L. Prilikom radnje privođenja tri lica koja su u mestu Sutorina zatečena bez ličnih dokumenata od strane službenika granične policije. Jedno od kontrolisanih lica je upotrebom vatrenog oružja nanelo policijskom službeniku M.L. povrede opasne po život. Oni su se nakon događaja dali u bekstvo – saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Novosti.rs