PREMINULA DEVOJČICA (16) NAKON BORBE SA KORONOM

Pixabay
Oglas

Devojčica (16) iz Užica, koja se četiri meseca borila s kovidom i bila na respiratoru u Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ preminula je.

Učenica treće godine srednje škole iz Užica je krajem septembra u veoma teškom stanju prebačena iz užičke bolnice u Institut, gde je početkom oktobra i intubirana na respiratoru. Pluća su joj bukvalno bila pojedena.

Prethodno je, kako je tada za Kurir izjavila dr Dara Savić Bozović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici, početkom septembra dobila infektivnu mononukleozu koja joj je potpuno oborila imunitet i na koju je došao kovid.

Nadljudskim naporima lekara u Institutu devojčicu su čak polovinom novembra uspeli i da probude iz veštačke kome iako je i dalje bila ne mehaničkoj ventilaciji. Prof. dr Predrag Minić s Instituta tada je izjavio da je svesna, pa da je čak i pitala kada će da ide kući, pa čak i zbijala šale. Iako je učinilo u jednom momentu da je van životne opasnosti, prof. Minić je i tada bio rezervisan, pa je rekao da je zadovoljan, ali da još nije sve gotovo.

Nažalost, tako je i bilo. Iako je devojčica pokazivala znake poboljšanja, lekari nikako nisu uspevali da je odvoje od mehaničke ventilacije i stalno je imala čak poboljšanje, čas pogoršanje, nezvanično se saznaje. Nažalost, bitku za život je izgubila pre nekoliko dana.

Izvor: (Kurir)

android aplikacija
Previous articlePolicija u gepeku pronašla ustreljenog srndaća
Next articleSREM: Jednokratna novčana pomoć za drugorođeno dete