Premijera filma „Horizonti“ na FEST-u

Reditelj i scenaristea Svetislav Dragomirović debituje na ovogodišnjem FEST-u sa svojim diplomskim radom sa Akademije umetnosti u Beogradu, filmom „Horizonti“. Premijerno će biti prikazan na predstojećem FEST-u u okviru selekcije „Srpski film“.

„Osećam se i više nego zadovoljno što ću evropsku premijeru filma doživeti na jednom od najstarijih i najznačajnijih festivala u Srbiji ali i u regionu. FEST je festival uz koji sam odrastao i, za mene lično, festival na kome sam otkrivao nekomercijalne a kvalitetne filmove, koji su nekim svojim neobičnim pristupom iskazivanju emocija lako nalazili put do naše publike“, rekao je Dragomirović uoči premijere.

„Preostaje mi da se nadam, i očekujem, da i ‘Horizonti’ budu ispraćeni sa pažnjom na ovogodišnjem izdanju FEST-a. Ekipa je vredno radila na projektu, i iskreno im se na tome zahvaljujem. Sada je došlo vreme da se poklone pred festovskom publikom“, dodao je Dragomirović.

Uloge u njegovom debitantskom filmu tumače Gojko Baletić, Slobodan Beštić, Nebojša Rako, Boris Pingović, Nikola Stanimirović, Jovana Gavrilović, Stefan Bundalo, Nikola Arsić, Branka Šelić, Janko Cicka i Dušan Dragomirović.

Film prati sasvim običnu običnu seosku porodicu koju jedna velika laž uvlači u zamršene i neprirodne odnose koji kao vrhunac imaju višestruko ubistvo, tragediju koja ostavlja užasne posledice na preživele članove porodice.

„Horizonti“ na jedinstven, metaforičan način, prikazuje propast čovečanstva kroz raspad jedne disfunkcionalne porodice obavijene lažima i prevarama, otkrivajući najmračnije strane usamljene ljudske duše.

Premijera filma održava se 26. februara od 17.30 časova u Domu omladine Beograda, a reprizne projekcije možete pogledati Centru za kulturu ‘Vlada Divljan’ 27. februara (19.30) i Cinegrandu – Capitol Park Rakovica 2. marta (sala 1, 22 časa).

Novosadska publika imaće priliku da u „Areni Cineplex“ pogleda 20 odabranih filmova iz glavnog dela programa.