Premeštanje autobuske stanice iz centra Bečeja

SHARE
bečejprevoz
Bečejprevoz Foto: Youtube/ TV Bečej/ Printscreen
vojvodinainfo

Saobraćajno preduzeće Bečejprevoz radi na premeštanju autobuske stanice u centru Bečeja. Stanica se nalazila na adresi Danila Kiša 10, a nova lokacija će biti u Industrijskoj zoni, Novosadska ulica bb.

Kako prenose mediji, u toku je javni uvid u urbanistički projekat buduće autobuske stanice, koji je izradilo zemunsko preduzeće za projektovanje „Ka-Sa”, a odgovorni projektant je Radoslav Karanović.
– Investitor je „Bečejprevoz”, a površina na kojoj će se graditi nova autobuska stanica je nešto preko jednog hektara. Zainteresovani su mogli da vide projekat i dostave primedbe i sugestije u pisanoj formi – saznali smo od Danijele Doroslovački u ime organizatora javnog uvida Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave.
Urbanističkim projektom predviđena je fazna izgradnja. Prvo će se graditi zgrada autobuske stanice, deset perona s nadstrešnicama i parking za dvotočkaše, a u preostale dve faze ostali prateći objekti, poput magacina, dela za deponovanje starog ulja i guma, prostora za tehnički pregled vozila, perionice, parkinga za petnaestak autobusa…
Još je nepoznato kada će se pristupiti preseljenju autobuske stanice, ali nezvanično se saznaje da je izgradnja planirana u ovoj godini. Podsećanja radi, sadašnja autobuska stanica u Bečeju je puštena u rad 1. jula 1981. godine. Bude li sve teklo prema planu, sledi selidba posle punih 38 godina, prenosi Dnevnik.
vojvodinainfo