PRELAZAK IZ DS: NENAD BOROVIĆ PRISTUPIO SNS-u

Foto_ Fejsbuk

Bivši poslanik DS, sa stažom od 11 godina u Skupštini AP Vojvodine, Nenad Borović prelazi u poslaničku grupu „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, jer ne želi da ga demokrate prozivaju zbog toga što redovno učestvuje u radu pokrajinskog parlamenta, ali i zbog progona koji je doživeo od strane svojih sada već bivših stranačkih kolega.

Tim povodom u Novom Sadu, u gradskom odboru SNS, održana je konferencija za novinare.

Damir Zobenica je na početku obraćanja kazao da je Borović bio poslanik sa kojim je SNS imao korektnu saradnju sve ove godine, i da mu je naročito drago da su sada deo istog tima.

Želimo dobrodošlicu svakom kvalitetnom kadru, želimo dobrodošlicu gospodinu Boroviću – kazao je Zobenica.

Ja ću se u svom radu truditi da opravdam poverenje i da kao poslanik doprinesem da rad poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” bude kvalitetniji. Jednostavno dođu momenti kad čovek mora da preseče i kaže ovako više neću da radim, da budem u organizaciji koja politikom naziva svakodnevno prenemaganje i bežanje od problema, sklanjanje i izbegavanje da se na bilo koje važno društveno i državničko pitanje zauzme jasan politički stav. Ja sam se protiv toga pobunio, posebno protiv činjenica da se u DS vodi politika koja je diktirana po nalogu Dragana Đilasa, čoveka koji je DS potpuno upropastio – kazao je Borović.

Dodao je da je Đilas svoje džepove i džepove svojih saradnika napunio milionima, iz te iste Demokratske stranke kojoj sada postavlja ultimatuma.

Zbog toga sam se pobunio još letos, kada sam isključen, pa zbog nekih proceduralnih stvari vraćen. Na poslednjem glavnom odboru takođe sam hteo da se pokrene pitanje oko pronevere i krađe novca DS. Imam materijal kao član radnog tela koje se bavilo time. Poslednjih godina insistiram na tome da se podvuče linija, izađe pred ljude i kaže šta se stvarno desilo. Oduzeta mi je reč i pravo da se obratim na GO, i za mene je to bila kap koja je prelila čašu – kazao je on.

– Slobodnom voljom, kao slobodan čovek, odlučio sam da se priključim organizaciji koja ne beži od problema. Hoću da budem u organizaciji u kojoj predsednik ne isteruje ljude jer imaju drugačiji stav. Hoću da budem u organizaciji u kojoj ljude stimulišu da rade za dobrobit građana – kazao je Borović.