Preko deset prodavnica “Lidla” se otvara u oktobru

Lidl
Foto: retailgazette.co.uk
Preko deset prodavnica “Lidla” će u oktobru otvoriti svoja vrata za potrošače. Među njima je i ona koja se nalazi u Novom Sadu.

Iako u ovoj kompaniji ne žele da preciziraju tačan datum otvaranja, “Novosti” su došle do saznanja da će prvi kupci u toku sledećeg meseca moći da pazare robu u jednom od najpoznatijih svetskih loukostera. Izvor lista kaže da je “Lidl” već poručio veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na njegovim policama. Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe za “Lidl”, sa kraćim rokom trajanja, jasno je da će do otvaranja doći baš u oktobru.

Kako su iz “Lidla” više puta ponovilii, oni će odjednom da počnu sa radom i to u preko 10, možda čak i 15 objekata.

Pored izgradnje supermarketa, “Lidl” je u martu raspisao i konkurs za zapošljavanje. U stalni radni odnos već primljeno čak 1.000 radnika. Oni su u međuvremenu prošli kroz plaćene obuke širom regiona, gde ova kompanija već radi. Prema nezvaničnim saznanjima, u samim objektima već postoji roba i u njima radnici, kasiri uvežbavaju svoje buduće zadatke.

Najveća je nepoznanica hoće li nam “Lidl” doneti i niže i prihvatljivije cene. Ekonomisti misle da se ništa neće dramatično promeniti, međutim proizvođači i novi “Lidlovi” partneri iz Srbije tvrde da će cene biti prilično niže nego u postojećim trgovinskim lancima.