Predstojećeg vikenda “Dani krsturske paprike”

SHARE
025.rs
vojvodinainfo

Predstojeće subote (17. avgust)  u Ruskom Krsturu će se održati manifestacija „Dani krsturske paprike“, koja je posvećena paprici kao brendu ovog mesta.

Program počinje u 10 časova pripremanjem  tradicionalnih jela  i degustacijom specijaliteta od paprika, a nakon toga je predviđen  skup otkupljivača i proizvođača paprika, kao i obilazak više parcela paprika.

Manifestacija se održava na starom mestu, u malom parku u centru, gde će biti postavljeni štandovi sponzora i ručnih radova koji predstavljaju ovo selo.

Defile paradnih konja Konjičkog kluba “Rusin”  i ovoga puta  će se održati u 17 časova, dok je svečano otvaranje manifestacije predviđeno za 17.30 časova. Najmlađi će moći da učestvuju u tradicionalnom tematskom maskenbalu i takmičenju za najlepšu masku, a potom sledi takmičenje u kuvanju ajvara, odabir najlepšeg štanda, najteže paprike, a za pobednike u tim kategorijama obezbeđene su prigodne nagrade.

Muzički deo programa počinje u 19 časova, a od 22 časa koncert će održati grupa “Divlji kesten”.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom opštine Kula i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

vojvodinainfo