Predsednik Vučić: Na skupu je bilo i kriminlanih i inostranih službi

Screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sinoćnih nereda u Beogradu. Vučić je rekao da je Beograd bio svedok najbrutalnijeg političkog nasilja u prethodnih nekoliko godina.

Poštovani građani Srbije, sinoć u Beogradu smo bili svedoci najburtalnijheg nasilje u poslednjih nekoliko godina, ovo je političko nasilje, rekao je Vučić.

Srbija je u prethodnih 8 godina poštovala slobodu okupljanja, drugačijeg mišljenja i nikada nije ugrozila to pravo pripadnicima svog naroda, istakao je Vučić

Policija se ponašala civilizovano i dostojanstveno, dok nisu bili ugroženi njeni pripadnici i imovina RepublikeSrbije, istakao je Vučić.

Ekstremisti uglavno uglavno desničarskih i profašističkih organizacija napali su skupštinu Srbije, što predstavlja prekršaj najmanje dva ustava Srbije. Policija je trpela neverovatne pritiske, posao policije je svuda u svetu da obezbedi sve državne objekte. Taj politički skup je bio dobro organizovan, tu je bilo i kriminlanih i inostranih službi, ali to su naši unutrašnji zadaci. Policija je povratila kontrolu nad skupom, i rasterala demonstrante. Pet policijskih automobila je zapaljeno, par policajaca ima frakturu lobanje, pojasnio je predsesnik.

Okončan protest u Beogradu – Letele kamenice, zapaljeni policijski automobili (FOTO SA LICA MESTA)

(Tanjug, Pink.rs, Mondo.rs, VojvodinaInfo)